tirsdag 1. mai 2012

Flotte turer på leit etter orrfugl

Det er nok ikke så mange spill plasser igjen på Karmøy for orrfugl. Stort sett er det enslige hanner som spiller på en høyde, men det er lang mellom disse også. Den siste tiden har det blitt flere flotte turer tidlig om morgenen på leit etter orrfugl i Karmøy heia.


Er en flott opplevelse å se hvordan den hopper og brysker seg samtidig som den spiller.
Også i år har det blitt noen bilder av orrfugl på Karmøy:

 Orrfugl på sin faste spillestein, litt sliten i halefjærne..
 Hopping og brysking

Spillyden bærer ganske langt, når det er stille

Selv når den spiller har den et våkent blikk


Jeg traff også på en hoggorm her en morgen, da var det frem med macroen og gjøre nytt forsøk på spennende hoggorm bilder. Denne ganger var målet å få med mer av hoggormen. Jeg stykker like mye hver gang hoggormen ligger på bakken, men tenker jeg snart må være immun...?Ulike farger, denne var av den lyse utgaven


31. april bar det avgårde på orrfuglleik, Knut Egil hadde invitert Hans Jørgen og meg med. Med stor ryggsekk, den var i tyngste laget - tror jeg hadde tatt med litt for mye av "den trenger jeg nok", satte vi kursen mot spillplassen. 

Tiden går fort når en skal rigge telt, lage mat og nyte det flotte været som vi hadde. Knut Egil hadde mange gode tips angående fotografering og plassering han kjenner denne leiken godt.
Vi var på plass i teltene før kl 22, rett etter kom orrfuglene og vi kunne både se og høre kveldsspill. Nå var forventningene på plass til morgenen. 

Tidlig var orrfuglene på plass, utenfor teltet var det både spillende hanner og lokkende høner, nå var det bare å vente på lyset. Når solen sendte sine første stråler innover spillplassen, hadde orrfuglene beveget seg til ukanten av spillplassen og utenfor rekkevidde for kameraene og linser. Da ble tiden brukt til å høre og av og til få et glimt av leiken.

Selv om det ble få bilder, var det en kjempe opplevelse å være så tett på en leik, takk for invitasjon Knut Egil, det var en flott plass!Tidlig morgen, flott utsikt over blånene, det ble kun noen landskapsbilder.


God foto uke hilsen
Magnus

4 kommentarer:

 1. Flotte orrebilder, fint å se det enda er litt orre igjen på Karmøy. Det siste blåne bilde er veldig vakkert!

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar!
  Ja det er ennå noen områder på Karmøy
  Hvor en kan oppleve orrfugl. Det er flott.

  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett