onsdag 21. mai 2014

Hønsehauk

Fotografering av hønsehauk i haukeskjulet er over for lenge siden, men endelig har jeg fått tid til å redigere bildene fra årets sesong.

Voksen høneshauk hunn på åte, fotografert på Karmøy

Det ble ikke så mange besøk i kamuflasjen i år, da vinterværet ble erstattet med mye regn og grå dager. Derfor var det ekstra kjekt de gangene hønsehauken var innom når vi var på plass i kamuflasjen. 

Voksen høneshauk hunn på åte, fotografert på Karmøy

En ting er sikkert, en lærer mye om hvordan hauken lever i skogen når man sitter i kamuflasjen, og denne erfaringen er gull verdt før neste sesong. I år har vi hatt mye fokus på å bare besøke kamuflasjen når det er mørkt, slik at de voksne fuglene ikke blir skeptiske til trafikken som går til og fra skjulet. Tenker det er bedre å ta det med ro, enn å kjøre på. Det er haukene som hører til i skogen og vi er på besøk.
Da er det bare å håpe på at haukene også kommer tilbake neste år. Kanskje det er da bildene av parringen kommer, hvem vet.


Voksen høneshauk hunn på åte, fotografert på Karmøy


Voksen høneshauk hunn på åte, fotografert på Karmøy

Kan ikke si annet at jeg allerede gleder meg til ny sesong og nye motiver. Nå går tiden til hjort- og rådyrfotografering i Karmøyheia. Kommer nok med en blogg ang hjort om ikke så lenge. Ellers så planlegger jeg årets bildeutstilling her på Karmøy i august. Kjekt å jobbe litt med slike ting også.

Hilsen
Magnus

13 kommentarer:

 1. Fine bilder av hønsehauken, i skogen, likte alle

  SvarSlett
 2. Glimrende av hønsehauken. Likte spesiellt det første.

  SvarSlett
 3. Dette var flotte bilder av hønsehauken. Likte spesilet godt bilde nr. 1.

  SvarSlett
 4. Flott serie av en rå fugl.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Råflotte bildet - nr 1 og 2 er strålende!

  SvarSlett
 6. Takk for hygglige kommentarer.
  Veldig fornøyd med bilde nr 1.
  Kommer nok til å trykke det på lerret tenker jeg.

  SvarSlett
 7. Hei !
  Prektige bilder av en mektig fugl !

  SvarSlett
 8. Fantastisk bra fanget dette, du har fåttt med "nerven" i øyeblikket -etter lang tids forberedelse. En herlig følelse når et sånt prosjekt betaler seg på denne måten. god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Rolf. Ja, kjekt å ha et skjul hvor en kan jobbe litt med artene. God sommer til deg også!

   Slett
 9. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvarSlett