tirsdag 15. mai 2012

Nok en flott hubro opplevelse

Sist helg var Knut Egil og jeg på plass i hubro skjulet. Den siste tiden har det vært mye aktivitet med  hubroen. 
Tidlig sist uke meldte vermeldingen at det skulle bli en flott natt fra lørdag til søndag. Selv om det såg dårlig ut på fredagen, med kuling og regn, så holdt værmeldingen som lovet, lite vind og opplett.

Etter en liten stund i skjulet var hubroen på plass, like mystisk og stor som før. Det gikk ikke lang tid før vi hørte forsiktig hoing, rett bak skjulet, det var to hubroer! 

Nå satt vi bare å gliste og ventet spent på om hubro nr 2 ville lande på åte. Før vi viste ordet av det var den nede på åte, den andre hubroen hadde flyttet seg til en stein, hvor den speidet og kikket ned på åta. Åtet ble delt mellom hubroene gjennom natten. Nå hadde vi flere motiver å velge mellom. Det var fantastisk!

Dette var mer en hva vi hadde håpet på. Er ikke mye en ser i svarte natta, men konturene av de to hubroene var et flott syn.  

Merker godt at det blir tidlig lyst, og andre fugler våknet til liv, da kastet hubroene seg på vingene og forsvant. Der satt vi igjen med mange flotte bilder og opplevelser. Det er mye å tenke på når en driver med natt fotografering, da er det kjekt å være to som kan diskutere og prøve nye løsninger. 


Her er noen bilder fra natten:

 Speiding og hoingEn stein kan like godt være en hubro i skumringen Plutselig er det bare skyggen som viser på bildetVåkent blikk på åta og den andre hubroen Tidlig morgen rett før den kastet seg på vingene

God uke!
Hilsen Magnus 


5 kommentarer:

 1. må ha vært en flott opplevelse, herlig serie, spennende nattfoto

  SvarSlett
 2. Fin serie fra vårnatta. Likte det siste best.

  SvarSlett
 3. Utrolig flott serie av hubroen! :)

  SvarSlett
 4. Takk for kommentarene!
  Å komme så nært disse store uglene,
  er veldig flott.
  Hilsen Magnus

  SvarSlett
 5. Herlige bilder. Digga "skyggen på steinen"...det bildet understreker på en måte mystikken rundt Hubroen...
  Mistenker selv å ha Hubro på åteplass, men er usikker da jeg ikke har identifisert gulpebolle med sikkerhet.

  Fin blogg, og og hyggelig lesing dette!

  SvarSlett