mandag 9. april 2012

Hoggorm

Det ble noen turer i marka her på Sør-Karmøy denne påsken også. Fikk en flott tur i lag med min kone og svigerforeldre, hvor turens mål var hoggorm. Svigermor går mye tur i marka og er godt kjent med hvor hoggormene har tilhold. 


Hoggorm og firfisle er noe jeg skal forsøke å fotografere mer av, så bildene jeg fikk denne påsken er nok starten på flere turer og opplevelser, så lang er jeg fornøyd. 
Fikk flere flotte opplevelser med firfisle i fjor, så målet for i år er å få enda bedre bilder. Så langt har jeg funnet noen gode plasser for firfisle, på turen såg vi 8 stykk. Det ble noen bilder til arkivet.


Ofte rykker en litt til når en hører det beveger seg i gresset. Sjelden en tar seg tid til å studere hoggormen på litt avstand. Jeg trengte litt tilvenning før jeg våget meg veldig nærme. Som regel forsvinner de ned i et hull lenge før jeg er klar med linsa. 


På turen vår fant vi 14 hoggorm, det var en utrolig variasjon i farge og "nærgrense". Det var vanskelig å komme på samme nivå som hoggormen, derfor ble det en del kryping. Alle bildene er tatt med Nikon DX og sigma 150mm macro håndholdt. Halvveis på turen forsvant sola, da ble det en utfordring å få skarpe bilder, skulle hatt litt bedre dypdeskarphet. Det er også en utfordring med gress og små kvister som kommer med på bildet. Jeg stikker ikke hånden fram for å fjerne et par strå, så de får bare bli med på bildet.
Heldigvis så lærer en mye ved å se på bildene når en kommer hjem, så nå gleder jeg meg til en ny tur.


Under er noe bilder fra turen, fem ulike hoggormer:
Svigerfar var opptatt av at fotografen også skulle fotograferes, ikke bare hoggormen på første bilde.

Takk for en flott tur og gode tips hvor det er hoggorm å se.

Hilsen
Magnus


3 kommentarer:

 1. Hoggormjakt er spennende! Du har lykkes bra her! :)

  SvarSlett
 2. Fine hoggormbilder! Det kan være en fordel å finne dem tidlig på våren, for da er de ikke så raske til å stikke av. Supre bilder av hubroen under her også!

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene!
  Ja, fikk en god start, men det mye å tenke på når det
  kommer til hoggorm fotografering.

  /Magnus

  SvarSlett