lørdag 30. august 2014

Silkehegre og test av ny Nikon TC - 1,4E AF-S III

Stort sett er det vanlige arter jeg finner her på Sør - Karmøy som jeg tar bilde av. Noen ganger er det også kjekt å få bilder av litt mer eksotiske fugler.  Slik som silkehegren som har holdt seg en god uke i Syrevågen. Etter mange år med aktiv fuglekikking er jeg nok ekstra oppmerksom når det er snakk om hvite hegrer. Da er jeg alltid litt ekstra oppmerksom, kanskje dukker en opp her på Karmøy. Har vært så heldig og fått sett egretthegre og silkehegre tidligere her på Karmøy tidligere.

Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

Da den nye 1,4 telekonverteren til Nikon dukket opp i posten fra Stavanger Foto, fikk jeg en god unnskylding til å prøve meg på litt hegre foto. Har ventet på den nye telekonverteren, kjekt å ha i fotosekken. Brukte den på 500/4 når jeg tok bildene av silkehegren, med den gamle telekonverteren har jeg ikke fått et resultat jeg har vært fornøyd med. Jeg bruker alltid et solid stativ og gimbalhode når jeg fotograferer. Sitter igjen med inntrykk at denne er en god del skarpere enn den gamle, når lyset var bra og isoen lav var jeg godt fornøyd. Når jeg fikk blendet ned var resultatet bedre enn ved 5,6, selv om det var stort sett blender 5,6 jeg brukte pga lite lys. En stor fordel er at den er værtett, tenker den blir kjempe på 300/2,8 og 70-200/2,8 når det trengs.
Gleder meg til å prøve den videre nå i høst, kjekt med en 750mm i fotosekken eller en 450mm som veier lite:-)

 Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

 Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

 Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

Alle bildene av silkehegen tok jeg fra kl 20:00 og utover, måtte litt opp på ISO da er det ikke så mye å hente i croppingen av bildene, flott med telekonvertoren da.

Kort om silkehegren, hvit hegre med sorte og gule bein, 55 - 68 cm lang og et vingespenn 88 - 112 cm og holder seg vanligvis i middelhavet, men er en årlig gjest i Norge.

Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

Brukte noen kvelder på den i sist uke, kjekt å kunne se hvordan den jaktet små flyndrer på grunna, den sprang etter flyndrene og snappet de opp med nebbet. Det gikk unna endel flyndre, som den heiv i seg. Litt utfordrenede for autofokusen på D4, hvithegre, blanksjø og sandstrand i svakt motlys, men stort sett traff fokusen. Veldig flott følgefokus på kamera. Den var utrolig rask når den jogget rundt på flyndre jakt hoppet og flakket med vingene.

Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III


 Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III

Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III


Slikehegre, 500/4 + 1,4TC III


Håper å komme tilbake snart med litt mer blogging om macro fotografering i grøftekanten og noen turer fra i sommer.

Hilsen Magnus 

10 kommentarer:

 1. Ser ut som teleconverteren funker, fine silkehegre bilder

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja har fått testet den litt mer, ganske fornøyd.

   Slett
 2. Hei!
  Utrolig flotte bilder av silkehegra. Synes det første bilde var utrolig flott med speilinga og de mørke omgivelsene. Ser ut som du vil få stor glede av telekonverteren. Ser fram til blogging om macro.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Fint med det hvite og mørke sivet. Skulle vært oftere besøk av hvite hegrer. Har blitt en del macro fotografering i det siste, øyenstikkere og morgen dugg.

   Slett
 3. Ikke noe å si på den investeringen. Ser ut til at den leverer. Nr 3 skiller seg ut i en fin serie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir fin å ha på lur i fotoryggsekken. Så var slikehegren også tillitsfull, når den jakter og det hjelpa:-)

   Slett
 4. Jøss, flott serie av den eksotiske hegra, nydelig fugl, likte spesielt godt #2&3
  Hører andre sier at det er liten forskjell på den nye og den gamle når den brukes på langteler. Min erfaring med 1.4 (gamle) på 500 er at den både er skarp helt åpen samt rask på autofokusen.

  SvarSlett
 5. Takk for det, gleder meg til å prøve telekonverteren fra skjul med ulike objektiv.

  SvarSlett
 6. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  SvarSlett