tirsdag 24. september 2013

Hønsehauk

Skulle ha blogget for lenge siden, om hønsehauk prosjektet, men de siste månedene har vært travle. Jeg får forsøke å dele noen av vårens opplevelser utover høsten, slik at jeg ikke faller helt bakpå.



De siste årene har jeg fulgt med på flere blogger som viser flotte bilder fra ulike åteplasser for hønsehauk. Mye spennende lesning, og god motivasjon og inspirasjon for å selv lykkes med hauk i skog på eget åte.
Lenge har Hans Jørgen Alfsen og jeg letet etter den "rette" plassen, og etter et par års leting var vi klar med nytt skjul på nyåret i år. Igjen kom Hans Jørgen med en inovativ kamuflasjeløsning med fokus på godt utsyn, gode fotomuligheter og komfort.

Vi var forsiktige optimister når vi la ut åtet. Haukeparet kjenner skogen godt og er nok vare for endringer. Godt fornøyd var vi da vi oppdaget at haukene var innom regelmessig kun 14 dager etter at kamoen var kommet opp. Dette var med på å bygget opp forventningene til første overnatting og dag i skjulet, hauken dukket opp og vi fikk bilder på brikka.
Vi fikk også oppleve haukene på åtet flere kvelder nå i vår, føler vi har vært heldige.




For en vår vi fikk oppleve! Nå er vi i gang med forberedelsene til ny sesong, må endre litt på kulissene, så er vi klar. Fortsatt er haukeparet observert i området, men det er også noen ung hauker og en og annen spurvehauk.

Selv om det ble mer "vanlige" åte bilder, så er det kjekt å vite at en har lykkes. Nå håper vi at vi får flere spennende kvelder og morgener nå som vi nærmer oss en ny sesong.


Her er noen flere bilder:
(klikk på bildene for best mulig visning)









 Hilsen
Magnus 




8 kommentarer:

  1. Hei
    fine bilder av hønsehauken, likte godt nr.4 lykke til med neste sesong

    SvarSlett
  2. En flott samling bilder dette, må være ekstra kjekt å lykkes med eget skjul!

    SvarSlett
  3. Takk for hyggelige kommentarer, god helg!

    SvarSlett
  4. Hei !
    Ny og interessant blogg med massevis av flotte bilder. Legger meg til som følger her jeg hvis det er greit ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går kjempe flott, kjekt med nye følgere.
      Hilsen
      Magnus

      Slett