tirsdag 30. juli 2013

Humler i flukt

Så langt i sommer har jeg brukt mye tid på å vente på måren. Vi har hatt store forventninger og håp om at den skulle dukke opp foran skjulet, nå som den er blitt mer aktiv på dagen. Så langt har ingen mår vist seg, det har bare blitt bilder på viltkamera. Får ta hele den historien i et annet blogg innlegg.

Det har også blitt noen turer langs Longemyrveien her på Sandve på jakt etter macro motiver. Kjekt å kunne bruke tid på macro, det er en egen verden når en ligger å kikker gjennom macroobjektivet. 


Jeg bruker en 150mm macro fra sigma, noen ganger stativ, andre ganger frihånd. Har prøvd å fange humler i flukt, jeg har ikke brukt blits. Utrolig raske når de først har bestemt seg for å finne en ny blomst, antall skarpe bilder er veldig få, men kjekt er det. Artsbestemming av disse humlene er heller ikke lett, tror det er Lys jordhumle eller Lynghumle jeg har fotografert, i tillegg til Steinhumle.

Det ble noen humlebilder:
Klikk på bildene for bedre visningHilsen
Magnus 

10 kommentarer:

 1. Hei. Enig i at macro er gøy. I denne serien synes jeg nr 2 skiller seg ut som best. Synd humla er "feilvendt", men er usikker på om det betyr noe som helst?
  Bildet er åkkesom veldig bra!

  SvarSlett
 2. Takk for det Torbjørn.
  Har også tenkt at humla skulle vært snudd, men etter flere ganger på humlefoto så er det ofte humla flyr bort fra meg som på bilde. Kanskje det er slik mange opplever humler har jeg tenkt.
  Hilsen Magnus

  SvarSlett
 3. Lekre bilder. Det er moro med macro. Hadde med 60mm-objektivet i sommer, men det ble dessverre prioritert bort til fordel for en mer anvendelig zoom for turfoto. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, hadde nok prioritert en zoom med på tur:-)

   Slett
 4. Ja, helt enig, makro og ikke minst fange humleflukt er gøy (men tidkrevende) :) Syns også nr 2 er best, det meste stemmer der. Det første kunne blitt skikkelig bra om det var litt skarpere, liker at "pelsen" kommer så godt frem på det.

  SvarSlett
 5. Takk for kommentar. er ikke mye å gå på når en fotograferer macro og humler i flukt, noen ganger treffer en andre ganger treffer en nesten:-)

  SvarSlett
 6. Flotte bilder av Humla i flukt her Magnus..
  Likte ekstra godt bilde nr 4 og 5, knall....

  SvarSlett
 7. Takk for det, får nok prøve på noen flere bilder før høsten overtar.

  SvarSlett
 8. Fikk en hyggelig mail ang hvilke humler typer jeg hadde fotografert: Hagehumle, Trehumle, Markhumle og Steinhumle.
  Denne siden er er det mer humle stoff: https://www.facebook.com/LaHumlaSuse.NO
  God helg!

  SvarSlett
 9. Hei. Får jeg lov å bruke et av humlebildene som heading på facebookprofilen min? Rart spørsmål, men jeg er humlefan, og bildene dine var så fine. Kan oppgi fotografnavn. :o) Hilsen Lise Grimnes.

  SvarSlett