søndag 2. september 2012

Vadere i kraftig regn

Nå trekker vaderne forbi Karmøy, da er det fint å ha Taravikjå i nærheten. Med den rette vindretningen og fjære sjø, kan en få oppleve vaderne på nært hold. 
Å tilbringe flere timer i tarebeltet, er en "frisk"opplevelse. Det kravler og kryper med insekter både med og uten vinger, samtidig som den karakteristiske lukta av råtten tare river i nesen.

Etter noen sesonger i "taren", har jeg funnet noen metoder som gjør det levelig.  Jeg er nøye med å dekke meg til med kamo duk eller telt og en god tidevann app på telefonen er greit å ha. Plutselig kan det bli fuktig i kamoen... Jeg liker best å være på samme nivå som vaderne, da er steikepanne poden heilt topp, har fungert veldig bra.

Vadere kan komme tett på, denne sandloen var flere ganger innenfor nærgrensen på 400mm:Det har vært bra med vadere, myrsnipe, sandlo, steinvender, sandløper, polarsnipe, tundrasnipe, rødstilk, strandsnipe, enkeltbekkasin, storspove, temmincksnipe, dvergsnipe og lappspove for å nevne noen.

De gangene det har vært flott kvelds lys, har jeg prøvd å fått meg en tur ned i Tarevikjå. Her en kveld hadde jeg rigget meg til ute på en liten sandbanke, plutselig forsvant kveldslyset og det startet å regne. Det bare økte på, og jeg bestemte meg for å bli liggende, selv om det var god lekasje inn i kamoduken og gore-tex klæne. Da regnet gikk fra regn til styrt regn, stoppet vaderen å leite etter mat og ble stående med lukkede øyne:

Klikk på bildene for bedre visning.Myrsnipe med øynene lukket
Nikon FX, 400mm,1/1000 sec at f/4,0, ISO 1250 + steikepanne pod


 Selv om det regner leiter myrsnipa etter mat
Nikon FX, 400mm,1/800 sec at f/4,0, ISO 1250 + steikepanne pod

 Tundrasnipe på matsøk i taren
Nikon FX, 400mm,1/800 sec at f/4,0, ISO 1250 + steikepanne pod

 Tundrasnipe og myrsnipe
Nikon FX, 400mm,1/1250 sec at f/4,0, ISO 1250 + steikepanne pod

På mandag går turen til Finland, målet er bjørn og ulv på minnebrikka og forhåpentligvis mange andre spennede opplevelser!

Hilsen Magnus 6 kommentarer:

 1. Godt du ble liggende. Stilig med bomberegnet fra styrtregnet.
  God tur til bjørneland!

  SvarSlett
 2. Ja, det ble en flott opplevelse, takk for kommentar.
  Er tilbake fra Finland med mange bilder på harddisken.
  Kommer snart bilder fra bjørneland

  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett
 3. Du fikk en fin serie av myrsnipa i regnet, ser frem til bilder fra Finland.

  Ottar

  SvarSlett
 4. Takk for det Ottar.
  Ble mange bilder i Finland:-) så om ikke så lenge dukker det opp noen på bloggen.

  Magnus

  SvarSlett
 5. Hei Magnus, jeg er innom blog'en din av og til, kjekt på se så mange fine bilder fra Sandve og deromkring. Bildet av myrsnipa med lukkede øyne i styrtregnet er fantastisk. Det skiller seg godt ut fra mange bilder av myrsnipe som ellers ligger på nettet. Blir spennende å se bildene dine fra Finnland.

  mvh Anders Lundberg (anderslundberg.no)

  SvarSlett
 6. Takk for det Anders!
  Kjekt du er innom bloggen.

  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett