søndag 3. november 2013

Her tar jeg de fleste bildene


Tenkte jeg skulle skrive noen ord om hvor jeg tar de fleste bildene mine. Jeg bor i en liten bygd på sør -vest siden av Karmøy som heter Sandve. Her har jeg kort vei til Sandvesand og flott lynghei med skog. Målet mitt har lenge vært å få til spennende prosjekter, å ta flest mulig av bildene mine her på Sør -Karmøy. Stort sett så ender jeg opp med vanlige arter som er avbildet mange ganger før, og kanskje prøver jeg på de samme motivene som jeg gjorde i fjor. Likevel har vi fått til spennende prosjekter, så nå gleder jeg meg til resten av høsten og vinteren.

Sandve en av de første dagen i november, Sandvesand ligger til venstre i bildet.

Den siste tiden har jeg fått muligheten å holde ulike foredrag, men jeg må si jeg synes det gir mye når jeg kan snakke om "hjemme". Det å vise bilder av lokale fugler, dyr, insekter eller landskapsbilder fra en tidlig morgen er natur mange har et forhold til, og det er kjekt å se engasjementet når folk kjenner seg igjen.

I høst har det blitt noen timer i hagen sammen med svarttrost og fuglekonge. Praktisk å bare ta noen skritt ut på terrassen eller sette seg i pop-up´en i hagen og vente på svarttrosten. Dagen er blitt korte, og det er ikke mye fotolys når en kommer hjem fra jobb, derfor er det stort sett helgene som blir benyttet.


(klikk på bildene for best mulig visning)

Fuglekonge:
Utrolig raske de er, men ofte stopper de opp når de har fanget et insekt, så da er det bare å klemme av og håpe at den blir sittende i et sekund eller to.


Svarttrost:
Det har vært mye svarttrost på trekk i år, lenge har det var opp til 8 -10 stk som har forsynt seg av eplene i hagen. Trosten under kikket flere gange opp på et eple som hang i epletreet, kanskje det var bedre?Pop up i hagen, på fotojakt etter svarttrost


Grankorsnebb:
En tidlig morgen landet to grankorsnebber i grusen utenfor huset, fasinerende å se hvor tilpasset de er for å spise konglefrø. Så hva de gjorde i grusen vet ikke jeg.
Har også blitt mange turer ned på Sandvesand i høst, flott plass som hele tiden endrer seg da sjøen vasker ut og inn på sand hele tiden. Da er det gode muligheter for å finne nye spennende motiver. Stort sett så er det 16 -35mm, stativ og Lee filter som blir benyttet. 

Sandvesand:Det var noen bilder fra i høst, håper det ikke blir så lenge til før det blir blider fra rovfugl skjulene. Takk til alle som besøker bloggen min. Hilsen Magnus 

8 kommentarer:

 1. Bonjour,
  Je découvre ton blog, j'aime beaucoup ton travail! Des aventures et de très belles photos vraiment magnifiques!!!
  Je suis artiste peintre, photographe amateur; je me suis inscrite pour suivre tes publications!
  Je t'invite à me rendre visite sur mes blogs, merci beaucoup et bonne journée! Cath.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder! En trenger ikke reise langt for å få tatt flotte bilder. Selv om nye steder er spennende å oppdage, er det noe fint med å ta bilder der en bor.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja, det er fint å ha mange muligheter rett rundt "dørene" også.

   Slett
 3. Fin bildeserie. Likte de to siste av fuglekongen aller best. Landskapsbildene var også flotte. Du bor jo heller ikke langt fra Tarevika? Det er vel en godbit for en fuglefotograf?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Taravika er ikke langt unna. Flott plass, mye spennde å se der. Er nok mest der på høsttrekket, men det er en flott plass å kikke på fugl hele året.

   Slett
 4. Du e utrolig flink til å ta bilder,super blogg du har er,veldig fin å følge:)) glede meg til rovfugla kommer:))

  SvarSlett
 5. Takk for hygglig kommentar. Ja prøver å få fram litt av mangfoldet en finner her på Karmøy. Alltid spennende med rovfugl, håper på en flott sesong i år.

  SvarSlett