torsdag 23. mai 2013

Reven som kom rett i mot

Endelig bilde av voksen rev i lyngeheia her på Karmøy

Jeg har brukt flere kvelder den siste tiden til å speide utover myrene her på Sør - Karmøy. Flott å kunne sitte ute å se etter hjort og rådyr, nå som våren er kommet og det bgynner å bli grønt på myrene. De siste årene har jeg prøvd meg endel på rådyr- og hjortefotografering i perioden juni til august. Da er det lurt å forberede seg litt, så en vet hvor de trekker om kveldene.

Her en kveld fikk jeg en sjelden opplevelse, iallefall her på Karmøy. Da jeg satt og speidet over en myr med sola i ryggen og med vind rett i mot, dukket det en rev opp. Den fulgte et rådyr tråkk. Da reven var ute av syn bak en liten høyde, kastet jeg meg rundt for å hente 400mm, som lå igjen i bilen. Tenkte reven ikke hadde så mange valg når den fulgte tråkket, så det var faktisk muligheter for et bilde eller to.

 Tydlig noe som vekker interessen i gresset

Reven er ikke lett å få øye på når den beveger seg over myra

Jeg klarte raskt å finne en einer som jeg kunne vente bak. Litt anpusten satt jeg å speidet, og der kom reven på tråkket. Skulle jeg nå brenne av, eller vente? Jeg satt urørlig bak kamera og ventet, tenkte så snart den hørte lyden fra kamera, er den over alle hauger. Tok et par bilder, men ingen reaksjon, den forsatte langs tråkket, nå bort fra meg. Plutselig endret den kurs og kom rett i mot. Om det var bevegelse eller lyden som vekket nysgjerrigheten til reven vet jeg ikke. Nå var det bare å holde fokus og bildene tikket inn på minnebrikka. Flott å få nærkontakt med slike dyr, like plutselig som den kom innpå, stakk den igjen.


Plutselig skiftet den rettning og kom rett i mot meg

Siste bilde før den stakk, må si meg veldig fornøyd med kamerahuset og linsa som klarte å holde fokus på reven.

Etter mange år på kryss og tvers i marka her på Karmøy, har jeg hatt ønske om å fotografere voksen rev i lynghei. De siste årene er det ikke mange ganger jeg har sett rev, kanskje 5 - 6 ganger. Så det er langt mellom de her på Karmøy og de er ikke lette å oppdage. Da er det ekstra kjekt å få det rett i "fanget" en flott kveld i mai.

En flott opplevelse!


God helg, hilsen
Magnus


17 kommentarer:

 1. Grattis Grattis !! Till både upplevelsen och bilderna !

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, det var en flott opplevelse.

   Slett
 2. heisann, knall serie dette, spesielt blink på første, og likte 'miljø/landskap settingen på det siste! Må ha vært en super opplevelse, og i tillegg fikk du jo knallbra bilder!
  Ny 400mm, er det f2.8 II fra Canon?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk for kommentar.
   Er nok ikke Canon, men Nikon 400mm 2,8 vr som jeg har brukt. Er ganske fornøyd med skarphet og ikke mist fokusen som er rask og låser bra.

   Slett
 3. For en opplevelse du fikk, kan tenke meg "pumpa" slo raskt. Fine bilder av den flotte reven og en fin fortelling.

  Ottar

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja reven er utrolig flott. Skulle bare fått truffet på den flere ganger i heiå.

   Slett
 4. Det er vel det som facinerer med naturfotografering, de plutselige opplevelsene som kommer ut av ingenting. Flott rev, flotte bilder og flott lys.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, ja det er helt sant, viktig å ta vare på slike oppleveser.

   Slett
 5. råstilig, flott serie Magnus, grattis

  SvarSlett
 6. Etter mange år som revejeger på Karmøy, vet jeg hvor vanskelig det kan være å komme tett innpå reven. Håper du kommer over et hi og får tatt bilder av reveungene som snart popper ut ;) ta deg en tur opp i området rundt speiderplassen i Åkramarka.Der har jeg sett revehi flere år på rad....sjekk ut de store stenurene i området ;)
  Kjempeflotte bilder!!
  mvh
  villmann

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentear og et flott tips. Ja, det hadde vært flott å fått oppleved revunger også. Blir nok flere kvelder ute å ser etter både rev og hjort nå framover.

   Slett
 7. Fin opplevelse du hadde her Magnus..
  Flotte bilder av Mikkel der den er på sporet av noe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, får bare håpe på flere opplevelser.

   Slett
 8. Det var da skikkelig lekre revebilder! Og i miljø! Moro å se slikt fra faunaen i distriktet vårt. :)

  SvarSlett
 9. ╮✿ °•.¸

  Passei para uma visita.
  Fotos intensamente harmonizadas com a natureza.
  Parabéns pelo seu trabalho!!!
  Bom fim de semana!
  °º✿♫ Beijinhos.
  °º✿

  SvarSlett