mandag 18. mars 2013

Kråke

Kråka har vært fast "kunde" på foring i vinter. Sammen med ravnen har dette skapt liv på foringsplassen.  Det har blitt mange flotte opplevelser og bilder. Denne gangen ble det kråkebilder, og så blir det vel en runde med bilder av ravn senere.


 De første kråkene er ofte på plass før soloppgang.


 Det er ofte flere kråker innom samtidig

 Det er alltid en eller to kråker som holder vakt...

"Det var bare en kråke" sier jeg ofte, etter å sjekket en fugl over Karmøyheiå. Før var det kråke "overalt" her på Karmøy, men nå ser jeg færre enn tidligere. Ser ikke de små flokkene som er på vei til nattkvist mer, nå er det kun en og annen som flyr mot solnedgangen. Husker tilbake til tidligere år, når vi gikk rundt og kikket etter fugl, så var kråke, skjær og måke noe som alltid ble skrevet ned i notatboka. For meg er disse arten de som danner "kortreiste" naturopplevelser, derfor har kråke vært i søkeren i høst og vinter.


 Noen ganger er det kun en liten bevegelse fra linsa som skremmer opp kråka.


 Den blir ikke borte lenge av gangen, kjapt nedpå igjen


Sorte vinger, hale og hode, med en skittengrå farge, heter det i fugleboken

På avstand ser den skittengrå og sort ut, enkel i fargene, men når en kommer litt nærmere så er det mange flotte nyanser i grått og sort.  Kvikk er den også og den gir lyd fra seg"krra krra" det er mye liv på åteplassen når 15 kråker er innom for frokost. 

Hilsen
Magnus 
5 kommentarer:

 1. Flott serie av kråka dette Magnus, en fugl det ikke er så lett å få gode bilder av. Likte spesielt godt de to første og det siste. Nydelig lys.

  SvarSlett
 2. Flott lys i bildene. Tøft med "head on" fluktbildene!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer.
  Må vel si lyset og været har var stort sett kjempe nå i vinter, kjekt med flott morgen lys.

  SvarSlett
 4. Synes Kråka er vanskelig å få gode bilder av, men her har du fått en flott serie. Likte alle men favoritten blir det første.

  Ottar

  SvarSlett