torsdag 16. februar 2012

Uke 6.

Snø og kaldt vær preget uken, men mot helgen slapp kulden taket.  Isen som var i båthavnen forsvant og det ble mulig å dra ut for å se etter havørn. 
Havørnene satt på en holme i morgen sola, så nå var det bare å få fisk ombord slik at vi kunne servere havørnene frokost.  

Fisken var borte fra vår "sikre" plass, og vi måtte lete etter en god fiskeplass på nytt. Etter en stund hadde vi nok sei til at vi kunne sette kursen innover mot roligere sjø. 

Havørn i morgen sol
Nikon DX og 70-200mm @ 200mm, 1/1500 sec at f/2,8, ISO 200

Havørnene var borte, kun noen måker var å se. Nå måtte vi igjen ut i åpen sjø for å speide etter ørnene. På den ytterste holmen såg vi havørne, de satt og fulgte med på fiskebåtene som låg lengre utpå havet.

Denne gangen fikk vi også oppleve et havørnstup, men vind og bølger gjorde sitt til at forholdene for foto var vansklige. Uansett er det nye ting en lærer å ta hensyn til, det er mye å passe på både med vindretning, fisk i sjøen, kurs på båten og bølger. Det ble med et forsøk, likevel en fantastisk opplevelse.


Havørn i stup
Nikon FX og 400mm, 1/2500 sec at f/4,5, ISO 640


Blikket feste på seien. 
Nikon FX og 400mm, 1/2500 sec at f/4,5, ISO 640


Havørna på bilde har fargeringer, denne ble ringmerket i Norge i 2006. Det gjør at det er lettere å kjenne igjen havørna.


Når jeg fotograferer havørn, bruker jeg manuell eksponering. For å finne riktige innstillinger tar jeg noen prøvebilder av måker, blandt disse bildene dukket det opp en serie av en gråmåke som prøver å sluke en sei. Må vel si jeg var heldig som fikk dette festet til brikka. 

Øye for øye... 
Nikon FX og 400mm, 1/8000 sec at f/3,5, ISO 1000

God fotohelg!
Hilsen
Magnus 

2 kommentarer:

 1. Fin serie av Havørna og et bra bilde av måka med fisken. Likte alle.

  Ottar

  SvarSlett
 2. Takk for det Ottar.
  Tror gråmåken ble "god og mett" etter å ha slukt seien.

  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett