søndag 15. januar 2012

Lite fisk, men nok til havørna

I dag var jeg med Hans Jørgen en tur på sjøen, på jakt etter noe fin fisk. Fotoutstyret er alltid med, da det er gode muligheter for måkebilder. I det siste har vi sett havørn som har holdt seg rundt fiskebåtene, med dette i tanke satte vi kurs.

Det var ikke mye fisk som nappet, men noen flotte seier fikk vi opp. Ørnemat var sikret.

Fikk noen flotte seier, vi er klar for havørn stup

Etter noen timer tok vi en liten pause fra fiskingen og fotograferte måker. Spennende å se om en klarer å få noen blinkskudd, det dukket også opp to grønlandsmåker.

Grønlandsmåke, helt hvite vingespisser

Gråmåken er aldri langt unna

Ikke svartbaken heller

Vi så havørna sitte på en knaus på land, så vi satt kursen mot den for å se om det var muligheter å få den til å ta fisk. Plutselig var det enda en havørn rett ovenfor båten, første fiske ble kastet over bord, og ørna skeinet ned mot fisken. Det var alt den gjorde før den satte seg på en knaus på en holme...

Det var god stemmning i båten, skulle vi få oppleve havørn som tar fisk, noe vi har trodd var umulig å få til på vestsiden av Karmøy. Nå satt det to havørner på knausen, og vi hadde kastet 3 fisker over bord. Plutselig kastet den ene ørna seg på vingene, og stupte ned mot seien. Først bommet den, men et nytt forsøk, og seien var sikret.

Havørn i stup, for et syn...

Noe langt hold... havørna tar sei


Vi fikk så kastet et par seier til på sjøen, skulle dette være nok til å få den andre ørnen på vingene? Etter en stund kom også den sigene, denne gangen litt nærmere båten. For en opplevelse å se ørna ta fisk, for en presisjon!Havørn med sei i klørna

Siste vi såg av havørnen

Alle bilden ble tatt med 70 -200mm og 1,4 TC neste gang må nok telelinsen bli med, uansett en uforglemmelig opplevese. Noe som frister til gjentagelse!

2 kommentarer:

 1. Hei!

  Flotte bilder og tekst!
  Må ha vært litt av en opplevelse!

  Håper dere får den tettere på neste gang!

  Lykke til!

  mvh
  Knut Egil

  SvarSlett
 2. Ja det var en kjempe opplevelse!
  Det ble litt lite med 70 -200mm + TC, neste gang
  blir det større tele:-)
  Håper vi får oppleve dette flere ganger også.

  Hilsen
  Magnus

  SvarSlett