søndag 27. februar 2011

Februar.

Jeg syns det er fint å kunne se i Lightroom hvor mange fotodager det har blitt, når det nærmer seg slutten av måneden. Ligger stort sett rundt samme antall dager hver måned, det er stort sett helgene som blir brukt til foto. Det øker litt nå som solen strekker seg utover kveldene. Februar ble det 8 dager med foto, for det meste bølgefoto. Spennende og utfordrene med bølger, fint å bruke telelinse, da kan en holde en trygg avstand.


                   Bølgefoto på Hemnes, 300mm`en på stativ, bilde er tatt med Nikon Coolpix P7000, det tar bilder i RAW, flott som ekstra kamra.



 Gråmåke og bølge, D300s, 500mm 1/750sec at f/4,8, ISO 400


Fikk en flott opplevelse med laksand på nært hold, flotte farger. Lakseand er en fiskeekspert, noe en ser på den slanke formen og nebbet. Dette er en fugl som har vært på ønskelista en stund, og en kald februar dag dukket den opp, nå er det siland som er neste på ønskelisten.

Laksand,  D300s, 500mm 1/2000sec at f/4,5, ISO 400

Ellers har jeg sett noen vårtegn inn i mellom snøbygene. Jeg har både sett årets første tjeld, stær, gråtrost. duettrost og gjess. Eller om dette er fugl som prøver å overvintre langs kysten..?

Stær i flukt. D300s, 70-200mm @200mm, 1/60 sec at f22, ISO 400



Tidlig morgen i Skjoldastraumen, Coopix 7000, 1/50sec at f/2,8, ISO 100

5 kommentarer:

  1. Nydelig bilde av laksanden. Så kjekt at det har begynt med fugletrekket, Gleder meg masse til det.

    SvarSlett
  2. Veldig flotte bilder, og den anda var spesiell og fin. Koselig å se de første vårtegnene etter en lang vinter. Gleder meg til å finne vårtegn her jeg bor også, men tror det blir en stund til ennå....

    Ha en fin ny uke! :)

    SvarSlett
  3. Flotte bilder. Artig å se at Stæren er på veg nordover, tenker at vi har den i Molde traktene om et par uker også.

    SvarSlett
  4. Takk for kommentarene, ja håper vinteren slipper taket her på Karmøy snart.

    SvarSlett
  5. Flotte bilder og takk for at du legger exif data under bildene, det gjør det ekstra interessant for en amatørfotograf å følge bloggen.

    SvarSlett