tirsdag 17. desember 2013

Gulspurv

Til nå i desember har det vært en vinterdag her på Karmøy, med minusgrader, litt snø og sol. Denne dagen benyttet jeg til å fotografere Karmøy i vinterlandskap. Håper det blir flere slike dager nå i vinter. 










Sandvesand dekket med snø er et flott motiv som jeg ikke har så mange bilder av. Selv om det var litt snø i luften var lyset flott. Flere ganger hørte jeg gulspurver som fløy over Sandvesand. Det går et belte av ulike sivarter (strandkveke, sandrøyr og strandrug) mellom beitemarkene og selve Sandvesand. Det var her gulspurvene holdt til og spiste på sandrug.









Snø, gulspurv og siv har lenge vært et motiv som jeg har ønsket å få til. Jeg har tilbrakt mange timer på leit på de ulike sandstrendene her på vest siden av Karmøy, uten særlig hell. Nå var det håp igjen, telelinsa og stativ ble funnet fram, og sakte beveget jeg meg mot gulspurvene. Før jeg var kommet på fotohold fløy de bort, som så mange ganger tidligere. Uansett en flott opplevelse, er ikke så ofte jeg har sett gulspurv på Sandvesand.

Jeg klarte ikke helt å slippe gulspurvene, et forsøk til tenkte jeg. Heldigvis har jeg kort vei, og solnedgangen såg ut til å bli veldig flott. Når jeg kom ned på Sandvesand var det ingen gulspurver å se og jeg begynte å tenke på solnedgangen, men det var noen surfere i bølgene. Så da var ikke det heller helt som jeg hadde tenkt. Jeg satte meg ned i utkanten av sivet, og plutselig landet gulspurvene rundt meg. Snakk om flaks, kan ikke si noe annet. Nå brydde de seg lite om meg og spiste sandrug og hoppet rundt. Da fikk jeg endelig bildene som jeg lenge har tenkt på:







Takk til alle som besøker bloggen min. 
God Jul!
Hilsen Magnus 

9 kommentarer:

  1. Flotte bilder av gulspurven!

    mvh Kathrine

    SvarSlett
  2. Nydelige fugleportretter! Her har du virkelig truffet! :)

    SvarSlett
  3. Takk for det, ja det er kjekt når det klaffer:-)

    SvarSlett
  4. Dette var en god serie av den fine Gulspurven i flott miljø.

    Ottar

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, flotte farger når en kommer litt nært.

      Slett
  5. Likte denne serien av gulspurven. Aksene gir spennende linjer.
    God Jul!

    Torbjørn Wingsternes

    SvarSlett
  6. Ønsker deg og dine ei riktig god jul, nyt dagene uansett vær !

    SvarSlett
  7. Takk for hyggelige kommentarer, Torbjørn og Lorents. God nyttår!

    SvarSlett