mandag 18. mars 2013

Kråke

Kråka har vært fast "kunde" på foring i vinter. Sammen med ravnen har dette skapt liv på foringsplassen.  Det har blitt mange flotte opplevelser og bilder. Denne gangen ble det kråkebilder, og så blir det vel en runde med bilder av ravn senere.


 De første kråkene er ofte på plass før soloppgang.


 Det er ofte flere kråker innom samtidig

 Det er alltid en eller to kråker som holder vakt...

"Det var bare en kråke" sier jeg ofte, etter å sjekket en fugl over Karmøyheiå. Før var det kråke "overalt" her på Karmøy, men nå ser jeg færre enn tidligere. Ser ikke de små flokkene som er på vei til nattkvist mer, nå er det kun en og annen som flyr mot solnedgangen. Husker tilbake til tidligere år, når vi gikk rundt og kikket etter fugl, så var kråke, skjær og måke noe som alltid ble skrevet ned i notatboka. For meg er disse arten de som danner "kortreiste" naturopplevelser, derfor har kråke vært i søkeren i høst og vinter.


 Noen ganger er det kun en liten bevegelse fra linsa som skremmer opp kråka.


 Den blir ikke borte lenge av gangen, kjapt nedpå igjen


Sorte vinger, hale og hode, med en skittengrå farge, heter det i fugleboken

På avstand ser den skittengrå og sort ut, enkel i fargene, men når en kommer litt nærmere så er det mange flotte nyanser i grått og sort.  Kvikk er den også og den gir lyd fra seg"krra krra" det er mye liv på åteplassen når 15 kråker er innom for frokost. 









Hilsen
Magnus 




lørdag 2. mars 2013

Musvåk og en liten milepæl


Den siste tiden har jeg brukt mye tid i skjulet i Karmøy heia. Mange flotte morgener har det vært, mye bra vær i februar, kaldt og fint. Flott å kunne drikke en kopp kaffi i skjulet i det solen står opp.

Utsikt mot Haugesund og Stord

Målet har vært musvåk, har lenge hatt et ønske å få fotografert denne rovfuglen. Stort sett er den å se på vår og høst trekket. Har fått noen "langt borte på himmelen"-bilder av den tidligere. 
De siste årene har det vært flere musvåker som har overvintret, og den har blitt et vanlig syn i heia. 
Den siste tiden har vi vært heldige og hatt besøk av den foran skjulet, plutselig sitter den på åtet eller på en av stokkene som ligger foran.






Det har blitt noen bilder, av og til har det vært to stykker på besøk. Det har også vært fine muligheter for flukt bilder, men det er en rask rovfugl selv med et vingespenn på 110 - 130 cm. Det er ikke så lett å forutse hvor den lander. 
Selv om været har vært flott, er det bildene jeg har tatt i overskyet vær jeg er mest fornøyd med. Stort sett bruker jeg manuell eksponering og målet har vært å få bakgrunn mest mulig hvit.






















































Dette var innlegg nr 100 på bloggen! Målet har hele tiden vært et par innlegg hver måned, fra ulike fotoprosjekter og turer her på Karmøy.  Det går mye tid til fotografering og da er det kjekt å få vist frem noe av resultatene. Det er også kjekt å følge med på naturblogger og få inspirasjon til nye ting. 

Takk til alle som stikker innom!
Hilsen
Magnus