søndag 23. desember 2012

Jule tid..

I 2012 har det vært mange flotte naturopplevelser, jeg har prøvd å formidle noen av disse gjennom bloggen. Likevel er det mange små øyeblikk, et bilde som satt skikkelig fra en tur som ikke havner på bloggen. De siste månedene har det blitt noen slike bilder, mye på grunn av skiftende vær og større prosjekter som har tatt tid og fokus.

 Ærfugler ved Håskjær

 Risdal skogen en tidlig november morgen

Sjøorre og strandkrabbe, det var en lang kamp og krabben mistet en og en fot...

I høst og vinter har jeg brukt tid på landskapsfotografering, godt hjulpet av 16 - 35mm og Lee filter har det blitt mye prøving og feiling. Er ikke lett å finne gnisten i landskapsfoto, men det har blitt et par bilder som jeg er ganske fornøyd med:


Sandvesand med Lee 0,6 gradert gråfilter


Sandvesand mot Mjølhussand med Lee 0,6 gradert gråfilter


Som jeg har nevnt tidligere på bloggen er nok haukugle blandt mine favoritter, var så heldig å få oppleve en haukugle som oppholdt seg langs Fv47 på Brekketoppen, Karmøy. Denne gangen satt den på en liten myr og vi fikk overhøyde når vi fotograferte. Den hold seg i området helt til solen forsvant. Flott opplevelse, kikker alltid ekstra godt over tretoppene når jeg er i marka for tiden. Er nok et par haukugler som holder seg på Karmøy, men det er mange trær.


Haukugle i lav november sol

Haukugle

Noen ganger dukker steinkobben opp langs kysten av Karmøy. Fikk et flott møte med en nyskjerrig kobbe her på vest siden av Karmøy. Er ikke mange ganger jeg har kommet over disse, men i år har jeg truffet de på sjøen flere ganger når jeg har vært å fisket. Tenker jeg er heldig hver gang jeg får oppleve sel på nært hold.






Siste bilde er en havørn i lav desmber sol, har ikke vært så mye ørn på Karmøy i år som tidligere år. Er noen havørner, men kongeørna har jeg ennå ikke sett. Uansett er julemiddagen alt servert oppe ved kamoen, tenker det ikke blir så lenge til før den dukker opp.




Da vil jeg ønske alle en riktig God Jul. Takk for alle kommentarene, det er kjekt å se at det er mange som besøker  bloggen.

Julehilsen fra Magnus