mandag 9. april 2012

Hoggorm

Det ble noen turer i marka her på Sør-Karmøy denne påsken også. Fikk en flott tur i lag med min kone og svigerforeldre, hvor turens mål var hoggorm. Svigermor går mye tur i marka og er godt kjent med hvor hoggormene har tilhold. 


Hoggorm og firfisle er noe jeg skal forsøke å fotografere mer av, så bildene jeg fikk denne påsken er nok starten på flere turer og opplevelser, så lang er jeg fornøyd. 
Fikk flere flotte opplevelser med firfisle i fjor, så målet for i år er å få enda bedre bilder. Så langt har jeg funnet noen gode plasser for firfisle, på turen såg vi 8 stykk. Det ble noen bilder til arkivet.


Ofte rykker en litt til når en hører det beveger seg i gresset. Sjelden en tar seg tid til å studere hoggormen på litt avstand. Jeg trengte litt tilvenning før jeg våget meg veldig nærme. Som regel forsvinner de ned i et hull lenge før jeg er klar med linsa. 


På turen vår fant vi 14 hoggorm, det var en utrolig variasjon i farge og "nærgrense". Det var vanskelig å komme på samme nivå som hoggormen, derfor ble det en del kryping. Alle bildene er tatt med Nikon DX og sigma 150mm macro håndholdt. Halvveis på turen forsvant sola, da ble det en utfordring å få skarpe bilder, skulle hatt litt bedre dypdeskarphet. Det er også en utfordring med gress og små kvister som kommer med på bildet. Jeg stikker ikke hånden fram for å fjerne et par strå, så de får bare bli med på bildet.
Heldigvis så lærer en mye ved å se på bildene når en kommer hjem, så nå gleder jeg meg til en ny tur.


Under er noe bilder fra turen, fem ulike hoggormer:












Svigerfar var opptatt av at fotografen også skulle fotograferes, ikke bare hoggormen på første bilde.

Takk for en flott tur og gode tips hvor det er hoggorm å se.

Hilsen
Magnus


onsdag 4. april 2012

Hubro i måneskinn

Natt til tirsdag var Knut Egil Nes og jeg på plass i kamuflasjen "Hubrobua", for endelig å prøve å få bilder av hubroen som har vært innom åteplassen den siste tiden. 
Jeg var ikke så heldig som Knut Egil, han kom hjem med hubro bilder etter sist tur, jeg hadde litt problemer med autofokus... Kan vel si at autofokus ikke funker så bra i svarte natta....
Uansett, bilder eller ikke, det var en flott opplevelse og nyttig erfaring. 
Kjekt å se at satsingen på kamuflasjen gav resultat!

Gikk å tenkte på hubroen hele tirsdagen, en hel natt og ingen bilder, det måtte bli et nytt forsøk.
Knut Egil var med på nok en kamuflasjenatt, ny lærdom fra sist natt gjor at alt ble sjekket trippelt... 

Midt i svarte natta kunne vi skimte hubroen på en fjell knaus, og plutselig var den på åta!
Endelig fikk jeg mine første hubro bilder og en flott opplevelse.
Nå gleder jeg meg til lysere netter og flere runder i kamuflasjen.










Ha en riktig god påske!

Hilsen
Magnus 

søndag 1. april 2012

Vår i granskogen

Den siste tiden har det blitt flere turer til ulike skoger her på Karmøy. Det er stort sett sitkagranskog, men noen plasser er det også kystfuru og lerk. Det kan være mye å se og høre i skogen. Hjort i utkanten om en er tidlig ute og går varsomt. Fugler som synger for full hals, nå som det er blitt varmere og lyse kvelder.
Jeg prøve å sitte mest mulig i ro, flere ganger har jeg sett ekorn som leter etter mat i grantrærne de forsvinner raskt videre i tretoppene.

Et raskt blikk på fotografen før ekornet forsvinner
Nikon FX, 70-200mm + 1,4 TC @ 280mm, 1/200 sec at f/4,0 ISO 400

Stå i ro....
Nikon FX, 70-200mm + 1,4 TC @ 110mm, 1/80 sec at f/4,0 ISO 400

Nøtteskriken holder seg også på en fast plass, vet ikke hvor vanlig den er på Karmøy, men tror ikke det er så mange par som hekker. Det er en flott fugl, med sterke farger, rosa, blått og grått. Nøtteskrika er veldig sky og vaktsom, og lager lyder som er en blanding av klukkende, bankende og mjaue lyder. Den holder seg ofte i tett skog. 


Noen bilder fra møte med nøtteskrika:

Nøtterskrika i lerkeskog
Nikon FX, 400mm, 1/125 sec at f/2,8, ISO 800 + stativ


Nøtteskrike i morgen lys
Nikon FX, 400mm, 1/160 sec at f/2,8, ISO 400 + stativ


Hele tiden på vakt
Nikon FX, 400mm, 1/125 sec at f/2,8, ISO 800 + stativ


Bokfinken synger nå i gran skogen
Nikon FX, 400mm, 1/800 sec at f/2,8, ISO 100 + stativ

God Påske!
Hilsen 
Magnus