søndag 27. februar 2011

Februar.

Jeg syns det er fint å kunne se i Lightroom hvor mange fotodager det har blitt, når det nærmer seg slutten av måneden. Ligger stort sett rundt samme antall dager hver måned, det er stort sett helgene som blir brukt til foto. Det øker litt nå som solen strekker seg utover kveldene. Februar ble det 8 dager med foto, for det meste bølgefoto. Spennende og utfordrene med bølger, fint å bruke telelinse, da kan en holde en trygg avstand.


                   Bølgefoto på Hemnes, 300mm`en på stativ, bilde er tatt med Nikon Coolpix P7000, det tar bilder i RAW, flott som ekstra kamra.



 Gråmåke og bølge, D300s, 500mm 1/750sec at f/4,8, ISO 400


Fikk en flott opplevelse med laksand på nært hold, flotte farger. Lakseand er en fiskeekspert, noe en ser på den slanke formen og nebbet. Dette er en fugl som har vært på ønskelista en stund, og en kald februar dag dukket den opp, nå er det siland som er neste på ønskelisten.

Laksand,  D300s, 500mm 1/2000sec at f/4,5, ISO 400

Ellers har jeg sett noen vårtegn inn i mellom snøbygene. Jeg har både sett årets første tjeld, stær, gråtrost. duettrost og gjess. Eller om dette er fugl som prøver å overvintre langs kysten..?

Stær i flukt. D300s, 70-200mm @200mm, 1/60 sec at f22, ISO 400



Tidlig morgen i Skjoldastraumen, Coopix 7000, 1/50sec at f/2,8, ISO 100

torsdag 10. februar 2011

Bølgekraft på vestsiden av Karmøy.

Fra Hemnes mot Jarstein, i motlys.

 Fra Hemnes mot Jarstein, i motlys.

Bølgekraft fra Hemnes

Fra Sandvesand mot Håskjær i solnedgang

Sist helg var det kraftige bølger på vestsiden av Karmøy. Det er et imponerende syn, den kraften og størrelsen på bølgene som treffer land. Alle bildene er tatt med 300mm på stativ, i le for saltråk og vind. Synes det er best å bruke telelinse når bølgene er store og slår lang opp på land. Det sparer både fotoutstyr og en kan fotografere fra en trygg avstand.

tirsdag 1. februar 2011

En dag i solen...

Denne helgen hadde jeg en litt uvanlig opplevelse, i en liten vik på Sør - Karmøy, la jeg merke til noe på en sten. Da måtte jeg opp med kikkerten, og der lå en sel og tørket opp i den lave solen. Det var fasinerende å se denne på så nært hold. Ofte er det kun korte glimt en får oppleve når en er på sjøen, eller de ligger på et skjær på en av de få holmene på vestsia av Karmøy

Jeg har brukt litt tid på å artsbestemme denne. Har landet på steinkobbe, dette pga størrelse og hode profilen, syns ikke den minnet om havert. Er ennå litt usikker... Er kanskje noen som har noen gode tips i hvordan disse skilles?

Fikk både bilder og en kort film av den der den lå i solen, brydde seg heller lite om meg.


 


 Forskjellig oppfatning av hva som er behagelig...

 Et våkent blikk

Lav januar sol, varmer nok litt.


Dette var en flott opplevelse, kjekt på en ellers "blåst" januar dag. Mye spennende å oppleve på Karmøy.